top of page

Ny sav har effektiviseret deling af kamben hos Danish Crown

Woitech har i samarbejde med Danish Crown udviklet en sav til deling af kamben eller tilpasning af spareribs.

loin Rib Saw.JPG

I sommeren 2022 udviklede Woitech en ny sav med automatisk fremføring til effektiv deling af kamben eller tilpasning af størrelse på spareribs. Saven er indbygget på linje med helt ny pakkemaskine og automatisk udsorterings anlæg (grating) som stiller krav til en høj kapacitet og stabil positionering af kamben og spareribs efter savning.

Per Tage Jespersen, Senior Projektleder, ved Danish Crown siger om løsningen: ”Vi har haft et rigtigt godt projektforløb med Woitech. Definition af ønsker, funktioner og krav til maskine – dens indpasning, kapacitet mv. blev drøftet onsite og på nogle møder. Kommunikationen var hurtig og effektiv i en positiv ånd og de aftalte tider ift. FAT-test og levering blev indfriet.

Der var nogle udfordringer mht. indretning i et snævert eksisterende layout og mht. funktion og sikkerhed blev drøftet til FAT-testen hos Woitech, så det kunne blive tilpasset inden levering”

Maskinen blev designet til at kunne erstatte de save som bruges her og andre steder i Danish Crowns produktion uden at skulle lave de store ændringer i de eksisterende linjer. Anders Woitowitz fra Woitech udtaler:

”Det var ikke en let opgave at opfylde krav om at maskinen skulle passe ind i eksisterende linjer samtidig med at den skal opfylde alle nye standarder og sikkerhedskrav. Men det var, som altid, en fornøjelse at arbejde sammen med Danish Crowns folk som er meget engagerede og ser løsninger i stedet for forhindringer. Vi komplimenterede hinanden godt under hele projektet og vi er meget tilfredse med den løsning vi har leveret.

Maskinen blev installeret og idriftsat i et samarbejde mellem Danish Crowns egne teknikere og Woitech:

”Som det næsten altid er, er der lidt indkøring og tilretning, når der sættes udstyr ind på en linje. Det blev tilrettet og hurtigt fungerede maskinen i den sammenhæng, den var designet og tiltænkt til. Woitech var samarbejdsvillige og behjælpelige hermed. Desuden kom dokumentationen hurtigt på plads, anbefalede reservedele mv.

Der er således samlet tale om et positivt, effektivt forløb, hvor vi har opnået at få en maskine, der er passer præcist til opgaven”. Udtaler Per Tage Jespersen et år efter maskinen blev idriftsat hos Danish Crown.  

 

Se flere detaljer om effektiv deling af kamben og tilpasning af spareribs her: https://www.woitech.dk/kambensav

bottom of page